Contact

Peeters Potplanten
Drielindendreef 49b
4839 AH Breda
tel: 076 - 522 88 90
fax: 076 - 520 57 78

Verzorging Ficus

Ficus Benjamina

* Een Ficus staat het liefst op een lichte plaats. Zorg er wel voor dat de Ficus niet in het directe zonlicht wordt geplaatst tijdens de hete zomermaanden.

Ficus Benjamina

* Wanneer u eenmaal een plekje gevonden heeft voor de Ficus is het raadzaam om de plant daarna niet meer te verplaatsen. Het kost de Ficus veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie.

 

Ficus Benjamina

* Groeit de Ficus teveel naar een richting dan kunt u hem draaien, liefst met kleine beetjes tegelijk.

Ficus Alii

* Hoe lichter de Ficus staat, hoe meer water hij nodig heeft. De watergift moet dus op de standplaats worden aangepast.

Ficus Benjamina

* Belangrijk is ook om de Ficus regelmatig water te geven en zorg ervoor dat de potkluit nooit helemaal uitdroogt.

Ficus Benjamina

* Tijdens de rustperiode ( 's winters ) weinig gieten met lauwwarm water.
's Zomers een douche in de vorm van een regenbui wordt erg op prijs gesteld door de Ficus.

Ficus Benjamina

* Na een jaar heeft de Ficus alle voedingsstoffen uit de potgrond opgenomen. Daarom kan de Ficus het erg waarderen wanneer hij jaarlijks een nieuwe portie potgrond krijgt Je kunt de Ficus verpotten in een grotere pot. Verpakte potgrond voor kamerplanten is goed bruikbaar. Om een goede drainage te garanderen legt men een potscherf, of iets van gelijke vorm, onder in de pot met de bolle kant naar boven. Grotere planten (vanaf een meter) hoeven maar eens per twee of drie jaar verpot te worden.

Ficus Benjamina

* Om de Ficus sterk en gezond te houden is het aan te raden om een keer in de twee weken kamerplantenvoedsel aan het water toe te voegen. Ook hier geldt: regelmaat is belangrijk!

 

Ficus Benjamina

* De Ficus kan in de natuur wel wind verdragen, maar binnenshuis heeft de Ficus moeite met tocht. Sterker nog, hij kan er absoluut niet tegen. Koude, maar ook warme luchtstromen veroorzaken bladval en zwakken jonge blaadjes af. In korte tijd zal uw Ficus er slecht uitzien.

Ficus Benjamina

* De Ficus blijft doorgroeien in huis.
Dit is te zien aan de jonge, iets lichter gekleurde blaadjes. Oudere bladen zullen uitvallen. Dit is een natuurlijk proces zoals dat bij de meeste bomen in de herfst gebeurt. Gelukkig blijft de Ficus altijd nieuwe bladeren maken. Ficussen met een glad bladoppervlak moeten regelmatig worden afgestoft. Afstoffen kan men doen met een spons, een lapje of een prop watten.

Copyright Peeters Potplanten 2012 - Webdesign: JEM-id