Contact

Peeters Potplanten
Drielindendreef 49b
4839 AH Breda
tel: 076 - 522 88 90
fax: 076 - 520 57 78

Over Peeters Potplanten

Peeters Potplanten

Peeters Potplanten is een moderne potplantenkwekerij, gericht op de productie van kwaliteitsproducten en het zijn van een betrouwbare partner voor onze relaties.

 

 

Bedrijf

Peeters Potplanten produceert potplanten vanaf 1990, na een overschakeling vanuit de groenteteelt. Er is toen begonnen met de teelt van Ficus op een oppervlak van 8000 m2. Na een tussentijdse uitbreiding van het oppervlak en het sortiment, is in het jaar 2000 wederom uitgebreid. Er is toen gekozen voor een duurzame uitbreiding, door middel van het aanleggen van eb/vloed vloeren, dubbele schermen, automatisering en uitbreiding in het sortiment. Na een periode van alleen Ficus, is er in 2006 ook een aanvang genomen met de teelt van Zamioculcas. Omdat optimalisatie een steeds belangrijker criterium werd, heeft er eind 2006 opnieuw een uitbreiding plaats gevonden. Het totale oppervlak is toen uitgegroeid tot 47.000 m2, en er is toen een warmtekrachtinstallatie geplaatst om het energievraagstuk in de hand te houden. De teelt is toen ook verder uitgebreid, door de mogelijkheid van een overname van een hibiscusteelt van een bedrijf wat ging stoppen. De combinatie van deze drie teelten komt ons bedrijf perfect uit. 

Kwaliteitsbeleid

De producten bij Peeters Potplanten worden geteeld voor het hogere kwaliteitssegment in de markt. Voor de Hibiscus hebben we een eigen label, deze worden afgezet onder de naam Fiori Grande. Dit omdat we soorten telen die exclusief zijn en opvallende grove bloemen hebben. De exclusieve soorten zijn afkomstig uit de veredeling van de werkgroep Hibiscus u.a., hier zijn we ook lid van. De Zamioculcas vallen onder het label Zamigo, Easy & Relaxing friend. Dit is de kracht van de Zamigo, een plant makkelijk in onderhoud. Ze worden in de markt gezet in het hogere segment.

MPS-A Certificaat

Ons bedrijf is MPS-A gecertificeerd, wij voldoen ons aan de hoogste norm hiervan. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval wordt in dit bedrijf geregistreerd.

MPS-GAP certificaat

Om het MPS-GAP certificaat te mogen voeren, houden we iedere dag bij hoeveel gewasbeschermingsmiddelen we gebruiken, wanneer de apparatuur een onderhoudsbeurt heeft gehad en op welke manier we met de teelt om gaat. De risico-reductie en traceerbaarheid van onze planten zijn daarbij belangrijke redenen om het certificaat MPS-GAP te behalen. Ook maakt het certificaat deel uit van het MPS-Florimark, hét label voor duurzaamheid.

 

MPS-Socially Qualified (MPS-SQ)

Ons bedrijf voldoet aan de (inter) nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. We houden ook bij welke medewerkers een geldige spuitlicentie hebben, of wie zijn opgeleid tot BHV'er. Tevens houden we een actuele voorraadlijst bij van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

M.V.O. ( maatschappelijk verantwoord ondernemen ) is een term die we de laatste jaren steeds vaker horen. Ook wij proberen hier gehoor aan te geven. Dit doen we op een aantal punten binnen het bedrijf, zoals:

  • Volledige recirculatie en hergebruik van het gietwater
  • Maximale energiebesparing door middel van dubbele schermen en stookpatroon
  • 75 % van de warmte komt uit de warmtekrachtinstallatie, dit is de restwarmte van de stroomproductie
  • Het minimaliseren van chemische bestrijding door middel van inzet biologische bestrijders
  • Goede arbeidsomstandigheden door het automatiseren van de diverse werkzaamheden

Dit is in het kort waar het bedrijf Peeters Potplanten voor staat. Zie voor overige informatie andere onderdelen op deze website.

Copyright Peeters Potplanten 2012 - Webdesign: JEM-id