Contact

Peeters Potplanten
Drielindendreef 49b
4839 AH Breda
tel: 076 - 522 88 90
fax: 076 - 520 57 78

Christmas Feelings and More ....

De veelzijdige en kleurrijke Kerstster.

Het is December, feestmaand bij uitstek. Zodra de goedheiligman de kinderen heeft verwend en terug is gekeerd naar Spanje, wordt het tijd om het thuis gezellig te maken voor de komende feestdagen: de Kerstdagen en de jaarwisseling. Daar hoort natuurlijk een kerstboom met lampjes en ballen bij. Maar ook traditiegetrouw een Poinsettia, in het Nederlands beter bekend als de Kerstster.

 

Kleur en fleur in je woonkamer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Peeters Potplanten kweekt deze feestelijke plant, de Christmas Feelings, met zorg en passie. Christmas Feelings van Peeters Potplanten staan voor de allerbeste kwaliteit Poinsettia’s, wist je dat? In feestelijke kleuren, rood, wit, roze en heel speciaal de bicolor!

Klassiek rode Poinsettia voor instant kerstsfeer.

De Latijnse benaming van deze feestelijke plant is Euphorbia Pulcherrima, best een moeilijk uitspreekbaar woord voor veel mensen. In het wild is de Poinsettia een struik, die tot 4 meter hoog kan worden. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden Amerika. In Mexico bestaat een legende over het arme meisje Pepita, die als kerstgeschenk Poinsettia’s plukte. Het waren allemaal Poinsettia’s die in de kerstnacht wonderbaarlijk gingen bloeien. Sindsdien noemen de Mexicanen de Poinsettia’s “Flores de Noche Buena” 

Een stylingtip voor begin december.

De plant behoort tot de wolfsmelkfamilie en dankt zijn naam aan de Amerikaanse ambassadeur Poinsett, die de plant meenam naar de Verenigde Staten begin 19e eeuw. Sindsdien is het een echte Kerstplant. De Poinsettia heeft donkerrode, roze, witte en gele schutbladeren, die stervormig rond de kleine bloemknop uitwaaieren. Een veelzijdige plant, waar je voor en na de feestdagen veel plezier van kunt hebben.

Provençaalse sfeer

De Kerstster of Poinsettia is een kleurrijke verschijning, die het goed doet in verschillende settings. Op je feestdis bijvoorbeeld tijdens de Kerstdagen. In de traditionele kleuren rood en wit. Of als je van andere stijlen houdt, in een Scandinavische setting of misschien wel Provençaals in bonte kleuren en mediterrane stijl. Peeters Potplanten onderscheidt zich met de Euphorbia Pulcherrima Christmas Feelings met de allermooiste planten. De Christmas Feelings zijn daarom echte blikvangers in je huis tijdens de feestdagen en aan het begin van het nieuwe jaar!

Een beetje Deense #hygge.

Als je lang wilt genieten van deze vrolijke en tropische plant, is er wat verzorging nodig. Dat begint natuurlijk met een goede Poinsettia uit te zoeken. Koop een gezonde plant! De grond waarin de plant zit mag niet te droog en niet te nat zijn. De bloemknoppen bovenaan moeten nog in de knop zitten. De bladeren moeten frisgroen zijn en mogen geen vlekken hebben. Let erop, dat je Poinsettia goed wordt ingepakt, want deze kerstplant kan niet tegen grote temperatuurschommelingen. De Kerstster kan niet tegen kou en tocht! Zoek de juiste plek voor je Christmas Feelings in je woonkamer. Niet te donker, niet in het felle zonlicht. En vooral niet op een tochtige plek. Dan verliest de plant zijn bladeren niet. Poinsettia’s gedijen het best rond een graad of twintig. Zet deze plant nooit in de buurt van je fruitschaal!

Let op bij aankoop, dat de groene knoppen nog zijn gesloten.

Geef de Kerstster om de dag water, maar let op, dat er geen water in de ompot blijft staan. De Kerstster houdt niet van natte voeten. Tijdens de bloei heeft de Poinsettia geen extra mest nodig. Na de bloei kun je eens per maand wat plantenvoedsel aan het water toevoegen. Zo heb je lang plezier van je Kerstster. En wie weet helpt een Christmas Carol tussendoor ook een handje?  

 

Met zorg geteeld en de allerbeste kwaliteit.

De Euphorbia Pulcherrima Christmas Feelings van Peeters Potplanten beloont je met vrolijke Kerstsfeer en is een fijne kleurrijke winterplant daarna. Met zorg geteeld en de allerbeste kwaliteit.

Copyright Peeters Potplanten 2012 - Webdesign: JEM-id