Contact

Peeters Potplanten
Drielindendreef 49b
4839 AH Breda
tel: 076 - 522 88 90
fax: 076 - 520 57 78

Give me Sun, make me ......

Give me Sun, make me….MagniFicus!

Met MagniFicus van Peeters Potplanten haal je niet alleen groen in huis maar ook volop frisse lucht. De zomer is voorbij, de vakantie zit erop en we gaan weer steeds meer naar binnen. Tijd om dat vrije buitengevoel van zon en frisse lucht binnen voort te zetten. Met een Ficus, die met passie en zorg in vele varianten wordt geteeld door Peeters Potplanten. Keuze te over in elke maat, kleur en bladvorm. Zet ‘m op een lichtere plek in huis en geniet van een MagniFicus!

foto: Het tweekleurige blad van de Ficus Twilight.

De Ficus behoort tot de familie van de moerbei en komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië. In hun natuurlijke omgeving kunnen ze dertig meter hoog worden. Er bestaan wel 800 varianten van. Een Ficus is heel gemakkelijk in onderhoud. Misschien is het daarom, dat Ficus zo’n vertrouwde huisgenoot is.

foto: MagniFicus Bush als centerpiece in je huiskamer.

Een groene kamerplant met vele gedaanten, dat kun je wel stellen! Zoals de MagniFicus Bushy met kleine blaadjes, de variant Alii met puntige bladeren of de grote gestileerde bladvorm van de Elastica. Daarnaast staat de Ficus in de top 10 van meest luchtzuiverende planten. Een Ficus zet via de bladeren water, zonlicht en gassen om in suikers en zuurstof. Op die manier zuivert je MagniFicus jouw lucht en de luchtvochtigheid. Geen wonder , dat het een geliefde plant zowel in huiselijke sfeer als in je werkomgeving is.

foto: Ficus Alii in een klassieke setting.

Ficus voelt zich lekker bij je thuis. Door de vele verschillende bladvormen, kleurschakeringen, maten en stammen is een Ficus keer op keer een blikvanger in je interieur. Dat kan heel mooi in een meer klassieke setting,

foto: Maak met Ficus je eigen hippe kleurrijke urban jungle (© bloemenbureauholland)

Groene planten zijn helemaal de trend momenteel, dat zal geen verrassing zijn. Kijk maar op de sociale media, bij evenementen, in hippe restaurants en bij events! Daarom past je Ficus ook prima in urban jungles. Je kunt je eigen urban jungle zomaar maken, gewoon thuis! Als je hem goed verzorgt, heb je er een trouwe vriend bij.

foto: de Ficus Moclamé in Aziatisch blauw met een hint naar de zomer.

Speel eens in je huis met verschillende soorten Ficus. Bijvoorbeeld met de MagniFicus Twilight, de Moclame of de MagniFicus Alii. In zomerse kleuren of juist in hippe blauwe potterie, die bijvoorbeeld verwijst naar verre reizen. Doe daar wat van je exotische souvenirs bij, zoals schelpen. En je hebt een custom made blikvanger in je interieur. Hou je van meer klassiek, dan is ritme in een minimalistische setting een uitstekende  keuze.

foto: Ficus, een fraaie blikvanger, ook in je winkel of op  kantoor. (© bloemenbureauholland).

De Ficus is natuurlijk ook geschikt als object in je winkel, kantoortuin of werkplek. Of een paar planten als roomdivider. Een Ficus draagt ook  nog eens bij aan het welbevinden van je klanten en de medewerkers!

foto: Ficus Moclame blad.

If you care, I care.

Tenslotte nog wat verzorgingstips voor deze dankbare plant. Dan zorgt je mooie MagniFicus nog beter voor luchtzuivering. Ficus staat graag op een lichte of halflichte plek. Niet voor niets staat “Give me sun” in de slogan van Peeters Potplanten! MagniFicus houdt van licht vochtige grond. Droogte is niets voor deze plant. Regelmatig draaien is het devies om zijn vorm te behouden. Eens per maand wat kamerplantenvoedsel maakt deze huisvriend helemaal blij. En als laatste, zet je MagniFicus eens onder de douche of in de regen om het stof eraf te spoelen. Dat vindt je Ficus heerlijk!

 

Copyright Peeters Potplanten 2012 - Webdesign: JEM-id